به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین مولایینیا، ظهر امروز در نشست علمی «شیوههای تقویت ادبیات عرب درحوزههای علمیه» که در سالن شهید مطهری مجتمع آموزش عالی فقه قم برگزار شد، ادبیات را صرف و نحو و لغت معرفی کرده و گفت: ادبیات مقدمه ورود به قرآن است؛ بنابراین، هیچ پژوهشگری حق ندارد، بدون مطالعه مقدمات به تفسیر قرآن بپردازد، چون ممکن است دچار اشتباه شود.
این استاد حوزه اظهار کرد: در عصر پیامبر(ص) و ائمه اطهار (ع) اشتباهات ادبی در میان مردم وجود داشت؛ به طوری که معصومین(ع) تلاش زیادی برای برطرف ساختن آن داشتند تا تحریفات وارد قرآن و مسائل دینی نشود.
وی با بیان این که علم صرف و نحو و لغت از سوی حضرت علی(ع) بنا نهاده شد، گفت: نتیجه تلاش حضرت علی(ع) و ائمه معصوم(ع) در این عرصه، این گونه شد که امروز با گذشت سالها از نزول قرآن، این کتاب آسمانی با همان حروف و اِعرابی خوانده میشود که امیرالمؤمنین(ع) میخواندند.
عضو کمیته تخصصی ادبیات عرب حوزههای علمیه با بیان این که حضرت علی(ع) این علم را گسترش داد تا مردم به وسیله آن قرآن را درست بخوانند و مفاهیم آن را درست بفهمند، گفت: شیعیان این آموزههای امیرمؤمنان را پذیرفتند؛ ازاین رو بیشتر کتابهای تفسیری متعلق به شیعیان است.
وی خاطرنشان کرد: اگر حوزه و حوزویان باید به ادبیات عرب توجه بیشتری نمایند، و آن را جدی بگیرند، فقیه، نثرنویس، متکلم، استاد و مبلغ آگاهتری درحوزه تربیت میشود.